ES - CA - EN

Un conjunt d’habitatges que es va adaptant a la topografia del terreny i del carrer. La urbanització, amb el Montgrí al Sud i els Pirineus al Nord, està formada per cases unifamiliars adossades de forma asimètrica.

Els habitatges estan formats essencialment per dues crugies en planta baixa: amb la cuina i una habitació en una d’elles i l’altre amb la sala-menjador. Aquest últim és un espai diàfan amb transparència longitudinal Nord-Sud. A la planta primera un volum longitudinal acull els dormitoris i un gran espai polivalent a la zona de l’escala amb transparència cap a la terrassa del nivell superior.

El projecte està dissenyat amb criteris de construcció sostenible i eficiència energètica:

  • Utilització de materials naturals amb baixa petjada ambiental provinents de l’entorn proper i d’acord amb els utilitzats tradicionalment a la zona com la pedra natural i el morter de calç.
  • Envolupant amb elevat aïllament tèrmic i sense ponts tèrmics per tal de contribuir a minimitzar la utilització de mitjans actius de condicionament climàtic.
  • Materials i aïllaments tèrmics transpirables que eviten la humitat i la condensació a l’interior.
  • Protecció solar passiva i dinàmica de totes les obertures.
  • Instal·lacions tèrmiques d’elevada eficiència energètica combinades amb plaques solars.
  • Il·luminació d’alt rendiment energètic i baix consum.
  • Sistema actiu de renovació i control de la qualitat de l’aire interior.
  • Protecció activa a la radiació dels elements i circuits elèctrics.
  • Sistema domòtic avançat i digitalitzat dels elements mecànicament actius de l’habitatge.
  • Sistema de recollida d’aigües pluvials per al seu posterior reaprofitament al jardí.