ES - CA - EN

En una zona de creixement urbà de la població, l’escola s’ubica a la parcel·la amb tres volums, agrupats en forma de U al voltant del pati, permetent aprofitar al màxim l’espai lliure. El volum principal, allargat i paral·lel al carrer, es caracteritza per tenir unes grans obertures protegides del Sol amb lames orientables mòbils, el qual permet regular la llum natural de l’interior de les aules al llarg del dia. Uns patis en planta primera il·luminen l’espai comú que comunica les aules.

En col·laboració amb Aquidos arquitectes

Fotografia Anna Pericas

Llegir més

Espai públic del Pla de les Pruneres de Mollet del Vallès, un gran espai lliure i central de la ciutat. La idea guanyadora del concurs sorgeix de plantejar una superfície dura amb un gran retall central rectangular, un element verd, que incorpora un petit bosc central amb una clariana al centre del qual surt una fita escultural, de gran alçada. La fita marca la centralitat de l’espai i, per mitjà d’una sèrie de miralls, reflexa les parts més característiques del municipi com si d’un periscopi/calidoscopi es tractés. La rotació d’aquest element geomètric articula els espais del seu voltant i organitza la resta dels elements de la plaça: la pèrgola, els elements escultòrics d’il·luminació, les dunes amb grades, les zones de joc i repòs, i l’aparcament subterrani.

Llegir més

Un projecte d’arquitectura efímera. La proposta, guanyadora del concurs convocat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, proposa en essència un nus de fusta tridimensional que, combinat mecànicament amb tubs de cartró de les impressores de gran format, permet crear una estructura lleugera espacialment combinable, lleugera, transportable i reutilitzable. Cal destacar que la unió dels elements es produeix de forma geomètrica sense cap tipus d’adhesiu o element addicional.

Una opció econòmica que promou la reutilització dels elements sobrants del consum quotidià, comercial o industrial.

Llegir més

Projecte per a rehabilitar dues antigues esglésies d’aquestes poblacions de les Garrigues. Les esglésies presenten patologies d’humitats per filtracions i esquerdes per assentament, entre d’altres. Es substitueixen les cobertes existents amb una nova estructura i nous elements constructius.

Llegir més

En una església en desús del centre de Barcelona es proposa reutilitzar l’espai com a centre cívic aprofitant l’estructura de l’antic edifici. Les naus laterals de l’església estan formades per forjats translúcids que creen espais amb visions cap a la nau central. La façana principal s’amplia cap al carrer amb una nova façana de vidre que il·lumina l’interior i ubica nous espais.

Llegir més

Escola formada per diversos mòduls de base quadrada, que busca crear un ambient i una escala adequada per als nens, formada per materials tous i fusta natural vista.

Llegir més

Rehabilitar i reformar una part de Can Ricart, una zona abandonada però d’elevat interès històric. Hangar, un viver de creació artística que pretén ésser la llavor per generar una peça important del patrimoni industrial de la ciutat. El projecte unifica, per mitjà d’un element de comunicacions vertical permeable a la llum, dos edificis volumètricament molt destinat a tallers de creació.

Llegir més

Dos volums molt clars que dialoguen entre si, generen aquest important edifici amb un dens programa de serveis públics de seguretat i emergències ciutadanes, per a una població amb un elevat nombre de turistes al llarg de l’any, especialment durant els mesos d’estiu.

El volum principal paral·lel al carrer, petri, blanc i contundent, flota sobre una planta baixa d’accés amb grans vidrieres que mostren la part més pública de l’edfici. El nexe d’unió entre els dos volums genera espais exteriors en forma de patis que il·luminen les zones més interiors.

En col·laboració amb Josep Carreté

Llegir més

L’essència del projecte es basa en una volumetria formada per una pell de lames ceràmiques que matisen la visió però permeten sempre l’entrada de la llum. La planta baixa es caracteritza per tenir una gran permeabilitat generada per grans obertures de vidre i per unes grades que donen a un gran doble espai que comunica física i visualment la planta baixa i el soterrani. La configuració dels espais convida al ciutadà a participar de les activitats dels equipaments.

En col·laboració amb Josep Carreté

Llegir més

Un projecte per construir un geriàtric en una zona privilegiada de Girona, a tocar del riu Onyar. Els volums amb façanes de fusta i vidre, units a la base pels serveis comuns, s’obren per il·luminar-se i permetre la visió del centre de la ciutat, amb la catedral de Girona entre ambdós volums.

Llegir més

La proposta fou la d’ubicar l’equipament en un extrem de la parcel·la, enganxat a un carrer de fort pendent, alliberant el màxim d’espai per al pati exterior. L’edifici s’organitza a partir de dues franges, una destinada a serveis il·luminada per patis, i l’altre per a les aules, molt transparents cap a l’exterior.

En col·laboració amb Josep Carreté

Llegir més

Restauració, rehabilitació i ampliació d’aquestes construccions típiques de les Garrigues. Generalment formades per murs de pedra seca i volta de canó, antigament s’utilitzaven per guardar eines del camp i com a estança d’ús durant la jornada de treball. Son construccions perfectament integrades al paisatge, en harmonia amb l’entorn natural.

Llegir més