ES - CA - EN

El projecte sorgeix de la unificació de dues parcel·les amb edificacions existents sense cap interès històric que s’enderroquen. El nou habitatge planteja generar un pati interior, creant una façana principal de pedra natural amb obertures verticals d’acord amb l’entorn històric del carrer. La façana interior s’obre amb uns grans finestrals per tal de buscar el màxim de llum natural.

Llegir més

Un conjunt d’habitatges que es va adaptant a la topografia del terreny i del carrer. La urbanització, amb el Montgrí al Sud i els Pirineus al Nord, està formada per cases unifamiliars adossades de forma asimètrica.

Els habitatges estan formats essencialment per dues crugies en planta baixa: amb la cuina i una habitació en una d’elles i l’altre amb la sala-menjador. Aquest últim és un espai diàfan amb transparència longitudinal Nord-Sud. A la planta primera un volum longitudinal acull els dormitoris i un gran espai polivalent a la zona de l’escala amb transparència cap a la terrassa del nivell superior.

El projecte està dissenyat amb criteris de construcció sostenible i eficiència energètica:

  • Utilització de materials naturals amb baixa petjada ambiental provinents de l’entorn proper i d’acord amb els utilitzats tradicionalment a la zona com la pedra natural i el morter de calç.
  • Envolupant amb elevat aïllament tèrmic i sense ponts tèrmics per tal de contribuir a minimitzar la utilització de mitjans actius de condicionament climàtic.
  • Materials i aïllaments tèrmics transpirables que eviten la humitat i la condensació a l’interior.
  • Protecció solar passiva i dinàmica de totes les obertures.
  • Instal·lacions tèrmiques d’elevada eficiència energètica combinades amb plaques solars.
  • Il·luminació d’alt rendiment energètic i baix consum.
  • Sistema actiu de renovació i control de la qualitat de l’aire interior.
  • Protecció activa a la radiació dels elements i circuits elèctrics.
  • Sistema domòtic avançat i digitalitzat dels elements mecànicament actius de l’habitatge.
  • Sistema de recollida d’aigües pluvials per al seu posterior reaprofitament al jardí.
Llegir més

Un habitatge unifamiliar amb totes les estances amb vistes al mar, amb un ampli programa i una relació directa interior-exterior. L’habitatge destaca per un sistema constructiu de fusta innovador, ràpid i eficaç, però sobretot per disposar de qualificació energètica A, la qual garanteix un elevat confort als seus usuaris i un important estalvi energètic, i per tant també econòmic al llarg de l’any.

El projecte confirma que es pot cuidar el medi ambient i estalviar diners sense renunciar a un disseny contemporani.

  • Edifici de consum d’energia quasi nul (26kWh/m2a).
  • Qualificació energètica A.
  • Façana morter silicat + pedra.
  • Aïllament cel·lulosa reciclada.
  • Pintures pigments naturals.
  • Instal·lació elèctrica biocompatible.
  • Sistema renovació d’aire amb recuperador d’energia + bateria d’aigua.
  • Aerotermia per a ACS.
  • Persianes graduables automatitzades.
  • Recollida d’aigües pluvials.
Llegir més

El projecte manté la façana principal de pedra, augmentant les obertures i construint de nou la resta de l’edifici, salvant el desnivell entre el pati posterior i el carrer. Es mostra el sistema estructural dels forjats, de bigueta i revoltó ceràmic, es combina la fusta natural amb la pedra i el blanc en uns interiors molt lluminosos.

Llegir més

Reforma integral d’una vella casa del casc antic del Masnou. El projecte recupera l’ús d’habitatge d’un antic establiment comercial, rehabilitant elements constructius i reforçant l’estructura. Es crea una terrassa a la coberta i es deixen elements constructius restaurats vistos com les bigues de fusta originals. El projecte combina materials ceràmics i fusta natural amb blancs i grisos.

Llegir més

En un antic habitatge entre mitgeres al centre del barri d’Horta el projecte recupera el pati posterior, eliminant velles edificacions existents, i augmenta el programa de necessitats ampliant l’habitatge amb una altra planta. A més de la redistribució general dels espais i la consolidació estructural, s’aposta per fer un habitatge de consum energètic quasi nul per mitjà d’elements passius i unes instal·lacions d’elevada eficiència energètica.

A excepció de les instal·lacions, totes les solucions constructives utilitzades en la reforma podrien catalogar-se com de “convencionals”, el qual demostra que es pot dissenyar una edificació energèticament molt eficient amb qualsevol sistema constructiu si s’analitzen degudament els sistemes passius i es combinen de forma adequada amb la tecnologia.

Per a l’interior es restauren i es deixen vistos elements originals tals com les antigues biguetes de fusta i les parets de totxo, tots ells combinats amb nous materials blancs, grisos clars i de fusta natural.

Llegir més

L’habitatge es construeix en un terreny difícil, molt inclinat i en un una urbanització d’habitatges unifamiliars aïllats de criteri urbanístic i estètic dispar.

El projecte aprofita el problema de la inclinació per crear l’accés des de la part superior i orientar-se cap a les vistes de les muntanyes llunyanes, encara lliures d’urbanitzacions, formant un volum que dirigeix i emmarca les vistes.

Llegir més

Un habitatge senzill i econòmic que compleix amb un extens programa de necessitats en una sola planta. S’aprofita el distribuïdor de les habitacions per crear un despatx il·luminat cenitalment per mitjà d’una claraboia que pot albergar una escala d’accés a plantes superiors en cas d’ampliació.

Llegir més

Un habitatge d’alt standing, de gran superfície i d’elevada qualitat d’acabats. El projecte es forma mitjançant dos volums de coberta inclinada que es desplacen, el principal s’orienta cap a les vistes i el posterior destinat a zona d’oci i convidats. L’espai intermedi crea un nexe d’unió, format per un pati interior amb làmines d’aigua que generen rics jocs de reflexes espacials.

Llegir més

Rehabilitació, reforma i ampliació d’una antiga Casa entre mitgeres amb jardí. El projecte amplia l’habitatge per complir amb un extens programa aprofitant al màxim l’espai.

Es formen unes noves escales en forma de grades per tal de comunicar l’interior amb l’exterior des de la sala que permet múltiples possibilitats.

Llegir més

El projecte té com a objectiu rehabilitar una antiga masia per reconvertir-la en una casa rural. Per tal d’aconseguir aquest objectiu s’intervindrà en l’estructura existent, mantenint l’envoltant i la volumetria, i es recuperarà la façana de pedra natural. Els forjats i la coberta seran nous amb l’estructura de fusta.

S’adequaran els espais interiors per encabir-hi cinc dormitoris dobles amb bany propi i una gran sala d’estar-biblioteca amb sortida a l’exterior a través d’una gran obertura que gaudirà de vistes al Turó de l’Home.

La cuina s’integrarà a l’espai del menjador que estarà alhora en relació amb la sala d’estar i la zona exterior d’accés a la masia.

Llegir més

Casa unifamiliar formada per dues franges volumètriques molt clares que es posicionen de manera que creen transparències i visions diagonals amb l’espai exterior. Amb el programa de dia en planta baixa i el de nit a planta primera, l’habitatge combina aplacats de pedra natural, fusta exterior i grans franges de vidre.

Llegir més

En una parcel·la molt profunda, l’habitatge es situa a la part posterior, en dos nivells, deixant una gran quantitat d’espai exterior, reorganitzant l’escala de tots els elements. S’estudien vàries opcions de disseny: una casa molt cúbica que es forma a partir del concepte d’un monòlit blanc amb mossegades que mostren el seu interior de fusta. Una segona opció amb major programa en planta baixa en que la casa es forma a partir de dos volúms molt clars i una tercera proposta que forma l’habitatge mitjançant plans.

Llegir més

En un habitatge existent de construcció típica de la Cerdanya, es realitza un projecte per renovar materials i elements constructius; i per altra banda, ampliar l’habitatge amb espais d’ús múltiple sense alterar l’essència de la seva configuració morfològica.

Llegir més

Rehabilitació i restauració dels elements originals exteriors d’un emblemàtic edifici ubicat a l’Avinguda Diagonal de Barcelona.

Llegir més

Blocs d’habitatges organitzats com a franges, que imiten el paisatge en forma de teixit que formen les zones agrícoles. Els blocs disposen de grans passos en forma de ponts que permeten la permeabilitat transversal dels carrers i els vianants. Els edificis projectats son d’una elevadíssima eficiència energètica i de consum negatiu, és a dir, generen més energia de la que consumeixen a través de sistemes de captació solar i eòlica, incorporats a les façanes i cobertes. L’energia sobrant es pot reutilitzar en altres zones. Incorporen també materials ecològics i reciclats. El conjunt disposa d’elements comuns com terrasses i cobertes accessibles per a la creació d’horts urbans.

Llegir més

Edifici de 20 habitatges amb aparcament subterrani, de pressupost molt ajustat. El projecte planteja una espina central de serveis (cuines i banys) alliberant el perímetre i la façana per a les estances en una organització molt ordenada. El clima de la zona, amb freqüents i abundants nevades, defineix clarament la volumetria de l’edifici amb una coberta de fort pendent. El sistema constructiu de l’estructura, semiprefabricada i alleugerida a les zones neutres, va permetre accelerar el procés en un temps rècord i evitar també els sobrecostos per excés de pes i material.

Llegir més