Llegir descripció

Maresme · Sup: 358 m2

El projecte d’aquest habitatge unifamiliar de dues plantes està concebut per satisfer tres objectius principals:

Per una banda, l’habitatge ha de poder ser una entitat energèticament autònoma, arribant a superar inclús els estàndards de l’edificació EEC (Edifici Energia neta Zero).

Per tal d’aconseguir-ho l’edificació disposa d’uns elevats gruixos d’aïllament tèrmic per l’exterior, així com d’envidraments d’alta eficiència amb proteccions solars i d’un sistema de renovació d’aire amb recuperador de calor.

Les instal·lacions son d’un elevat rendiment energètic i estàn connectades a un conjunt de plaques fotovoltaiques que aporta energia elèctrica a tot l’habitatge. A més aquest sistema també és capaç d’acumular l’energia sobrant que no s’estigui utilitzant en aquell moment a la casa, permetent així la carrega de vehicles elèctrics o la posterior reutilització energètica en el propi habitatge.

Per altra banda, gràcies a la gran transparència i permeabilitat de la façana del jardí, les zones de dia participen de l’espai exerior i d’unes vistes predominants. La propia volumetria de la casa separa aquest espai del carrer conferint-li així una agradable intimitat.

Per últim, en un futur les dues plantes de l’habitatge podrien arribar a funcionar per separat amb un programa autònom a cada planta. Això s’ha aconseguit incorporant una gran sala polivalent a la zona de les habitacions, la planta primera, i que podria arribar a funcionar com a zona de dia.