Casa a Sitges

Llegir descripció

Sitges · Sup Habitatge: 387,60m2 · Sup Auxiliar: 29,70m2

L’habitatge es col·loca de forma longitudinal seguint la forma de la parcel·la, obrint-se cap al sud i cap al mar. La planta baixa conté la zona de dia, amb un interior diàfan i lluminós, on la zona de dia participa del jardí exterior en una relació de transparència creuada. L’espai flueix en totes direccions. El porxo s’allarga a la zona del jardí amb una cuina i un menjador exteriors.

La façana combina el color blanc amb la pedra natural calcària del Garraf col·locada a junta seca i amb un aplacat de fusta natural. A l’interior es combina la fusta de noguera amb panellats i armaris de roure blanquejats que contrasten amb lacats i porcel•lànics foscos a la zona de cuina.

L’habitatge disposa d’un sistema de renovació d’aire amb recuperador de calor, aerotèrmia per a la producció d’aigua calenta i terra radiant, i plaques fotovoltaiques amb un sistema d’acumulació de l’energia sobrant mitjançant bateries. Disposa també d’un sistema domòtic intel·ligent que controla la il•luminació, les persianes graduables de protecció solar i el sistema de climatització i radiació.

Casa a Bellaterra

Llegir descripció

Bellaterra, Cerdanyola del Vallès · Sup: 266,00 m2

Un habitatge unifamiliar adaptat al fort desnivell de la parcel·la existent, que consta de 2 plantes graonades en sentit longitudinal.

La planta baixa es troba força elevada respecte a la cota del carrer, dotant de manera natural una agradable privacitat a la zona de dia i al porxo principal.

A la planta primera s’hi accedeix a través d’una escala de graons de fusta volats i s’hi ubica la zona de nit amb el dormitori suite orientat a sud amb accés a una gran terrassa situada sobre la sala-menjador. La resta de dormitoris gaudeixen d’accés a un jardí independent situat a una cota més elevada.

A l’exterior la façana combinarà arrebossat de color clar i pedra natural amb junta seca. A l’interior es combinarà la fusta natural, el blanc i el gris.

L’habitatge es projecta seguint uns elevats criteris d’eficiència energètica, tant en els seus sistemes actius com passius.

Casa al Maresme

Llegir descripció

Maresme · Sup: 358 m2

El projecte d’aquest habitatge unifamiliar de dues plantes està concebut per satisfer tres objectius principals:

Per una banda, l’habitatge ha de poder ser una entitat energèticament autònoma, arribant a superar inclús els estàndards de l’edificació EEC (Edifici Energia neta Zero).

Per tal d’aconseguir-ho l’edificació disposa d’uns elevats gruixos d’aïllament tèrmic per l’exterior, així com d’envidraments d’alta eficiència amb proteccions solars i d’un sistema de renovació d’aire amb recuperador de calor.

Les instal·lacions son d’un elevat rendiment energètic i estàn connectades a un conjunt de plaques fotovoltaiques que aporta energia elèctrica a tot l’habitatge. A més aquest sistema també és capaç d’acumular l’energia sobrant que no s’estigui utilitzant en aquell moment a la casa, permetent així la carrega de vehicles elèctrics o la posterior reutilització energètica en el propi habitatge.

Per altra banda, gràcies a la gran transparència i permeabilitat de la façana del jardí, les zones de dia participen de l’espai exerior i d’unes vistes predominants. La propia volumetria de la casa separa aquest espai del carrer conferint-li així una agradable intimitat.

Per últim, en un futur les dues plantes de l’habitatge podrien arribar a funcionar per separat amb un programa autònom a cada planta. Això s’ha aconseguit incorporant una gran sala polivalent a la zona de les habitacions, la planta primera, i que podria arribar a funcionar com a zona de dia.

Seleccionar pàgina