Reforma d’habitatge a Maria Cristina, Barcelona

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 173 m2

Es tracta d’un habitatge de grans dimensions amb una gran terrassa que prolonga la zona de dia cap a l’exterior. Tot i ser molt lluminós la distribució inicial estava excessivament fragmentada.

El projecte elimina l’entrada de servei, el rebedor i part de les altres zones de pas, generant un gran espai d’accés, obert a la sala d’estar i menjador.

La cuina anterior, de dimensions molt reduïdes en relació amb les dimensions de l’habitatge, s’ha engrandit aconseguint així una àmplia zona d’office i s’ha comunicat directament amb la zona de la sala i menjador mitjançant una gran porta corredera de fusta.

S’ha optat per uns acabats neutres: blanc trencat per parets, mobles i panellats de fusta lacada del mateix color i de roure natural.

Reforma al Poble-sec

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 88 m2

En el projecte de reforma d’aquest habitatge de principis del segle XX situat al nucli antic del Poble-Sec de Barcelona, es van redimensionar els espais, anteriorment excessivament compartimentats, per tal de dotar al conjunt de més amplitud.

La cuina actua com a volum vertebrador per sobre del qual es marca una franja que recorre tot el perímetre interior de l’habitatge.

L’estructura dels sostres ha estat reforçada i s’han deixat vistes les biguetes metàl·liques i de fusta amb revoltó ceràmic que els conformen, així com les parets d’obra vista de les mitgeres i dels murs de càrrega.

Oficines per a un Fundació Social

Llegir descripció

L’Hospitalet de Llobregat · Sup: 165 m2

Unes oficines destinades a la nova seu d’una Fundació sense ànim de lucre que treballa i promou l’accés a l’habitatge assequible per part dels col·lectius vulnerables i que presta serveis a la gent gran. Ubicades en un local en planta baixa de grans obertures, l’espai gaudeix de molta llum natural i d’una relació fluida cap a l’exterior.

El projecte té el doble objectiu, per una banda de mantenir la fuïdesa de l’espai tant cap a l’exterior com entre els diferents departaments, i per l’altra el de mostrar les oficines com un espai d’acollida i domèstic en el qual tant treballadors com visitants se sentin com en una llar.

D’aquesta manera els grans paraments de vidre transparent es combinen amb un mobiliari, uns materials i una il·luminació més propis d’un habitatge que d’unes oficines, i a on la calidesa de la fusta natural pren un gran protagonisme.

Un llarg moble de fusta recorre longitudinalment l’espai articulant el vestíbul d’accés, la zona d’arxiu i el open office amb una taula al fons d’ús polivalent per a reunions informals i condueix finalment a una zona de serveis que s’obre a un espai verd cap a l’exterior.

Reforma a Sant Antoni

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 123 m2

Acer polit, microciment i fusta natural sobre un fons blanc amb pinzellades negres.

Els materials triats per a la reforma d’aquest habitatge defineixen en bona mesura la voluntat dels seus ocupants: una cuina amb molta llum natural i oberta a la sala.

La llum natural rebota a través de les superfícies brillants i blanques de la cuina cap a l’interior de l’habitatge i, seguint el mateix camí que la llum, un llarg moble blanc recorre i unifica les zones de dia: la cuina, el menjador, la sala i el rebedor.

Reforma d’un pis a Barcelona

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 149 m2

En la reforma integral d’aquest habitatge s’ha redefinit el programa funcional, suprimint algunes de les habitacions existents de reduïdes dimensions a canvi de dotar de més generositat d’espai al conjunt.

El projecte s’articula per mitjà de la cuina, formada per un volum semipermeable situat al centre de l’habitatge i que permet filtrar la llum natural i modificar la relació de l’espai amb la sala-menjador de manera dinàmica. Aquest volum, que disposa d’accés independent des de l’exterior, fa de separador de les zones de dia i de nit, i es planteja com una caixa que es pot fer més o menys estanca en funció de la voluntat dels seus usuaris.

La zona de dia és un gran espai diàfan on s’hi organitzen diferents àmbits funcionals que participen d’un mateix ambient: el rebedor de l’accés principal, la zona de lectura, el menjador i la sala. Una llarga façana de vidre il·lumina tot l’espai, a la vegada que dóna accés directe a la terrassa exterior.

Les grans dimensions i la fluïdesa d’espai de la zona de dia fan que hi hagi una elevada polivalència funcional, qualitat reforçada a la vegada pel mobiliari, com per exemple la llarga prestatgeria longitudinal que conté el despatx, la llibreria, l’equip de música, el piano i el moble bufet o la gran taula quadrada del menjador ampliable i amb capacitat per a un nombrós grup de comensals.

La zona de nit disposa d’un dormitori principal amb bany propi, d’un segon bany que també serveix a la zona de dia i de dues habitacions que es poden unificar entre elles per mitjà d’unes grans portes correderes i que permeten la possibilitat de crear un únic i gran espai.

Pel que fa als acabats, predomina el blanc el qual potencia la lluminositat de les façanes cap al l’interior de l’habitatge i que es combina amb la fusta de roure clar. El paviment de la cuina i els revestiments dels banys són d’acabats petris de color gris clar.

Les tonalitats suaus de l’habitatge creen un ambient neutre i temperat, on hi contrasten de manera puntual determinades peces del mobiliari i d’altres elements de color fosc que fan de contrapunt com són el moble de ferro de la llar de foc o el parament interior amb acabat de pissarra a la cuina.

Casa a Premià de Mar

Llegir descripció

Premià de Mar · Sup: 100 m2

En aquesta reforma d’una vella caseta entre mitgeres al centre històric de Premià de Mar, el projecte reconeix en tot moment l’aspecte mediterrani d’aquest antic habitatge catalogat.

En planta baixa, on hi ha la zona de dia, la distribució es fa més diàfana per tal que tots els espais gaudeixin d’una major relació amb el pati existent. A la planta primera es realitza un altell a sobre del bany, augmentant així l’espai de les habitacions i les visions diagonals.

A totes les plantes es restaura l’estructura de fusta i es combina amb el blanc, tons grisos i marrons clars. A la zona del menjador es recupera la volta de maó pla fruit d’una vella ampliació de la casa. Els mobles i l’estil de la cuina suposen un contrapunt a tota l’estètica de l’habitatge, trencant amb un color llampant i un marbre blanc país.

Dúplex a Pedralbes

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 306 m2

En un edifici obra de l’arquitecte Josep Lluís Sert, destacat membre del G.A.T.P.A.C. (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània), el projecte adapta l’habitatge a les necessitats actuals del client a l’hora que reconeix elements del projecte original, recuperant per exemple el doble espai de la sala. S’eliminen espais de recorregut per tal de generar nous espais i més amplis. Pel que fa als materials es combina la fusta de roure natural amb panells lacats en blanc.

La coberta s’adapta com a jardí en plena ciutat.

Pis a l’Eixample

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 187 m2

Un antic pis de morfologia típica de l’eixample de Barcelona, amb façana a carrer i a pati interior d’illa, amb una galeria de grans finestrals en façana interior i amb sostres alts.

El projecte reorganitza els espais i elimina elements que obstaculitzaven la penetració de la llum cap a l’interior d’aquest  profund habitatge. Es modifica l’antiga galeria permetent que els grans finestrals s’obrin al complert per tal de generar una terrassa. També es restaura al complet el magnífic mosaic del paviment situat al vestíbul d’accés.

Interior de Masia a l’Empordà

Llegir descripció

Bellcaire de l’Empordà, Girona · Sup: 500 m2

Interiorisme i adaptació d’una antiga Masia. Els acabats i el mobiliari creen diferents ambients en amplis espais, permetent veure els elements constructius i estructura originals, com les voltes de canó ceràmiques.

Àtic a Sagrada Família

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 60 m2

Reforma integral d’un habitatge abans excessivament compartimentada. El projecte transforma l’espai de cuina, menjador i sala en un espai diàfan, en comunicació directa amb la terrassa exterior. El blanc i la fusta son els tons predominants, en contrast el bany és de tons foscos.

Botiga Carolina Lemke Cucurulla

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 54 m2

El projecte té com a objectiu convidar als transeünts a entrar a la botiga d’un concorregut carrer del centre de la ciutat. Amb el propòsit d’aprofitar al màxim l’espai triangular disponible, es planteja la botiga com si es tractés d’un aparador obert i accessible. Les dues obertures existents estan exemptes de vidre i s’emmarquen de color negre generant així el cartell amb el nom de la marca. L’interior blanc neutre fa que destaqui la col·loració pròpia de cada producte.

En col·laboració amb Linoy Rubinshtein i Jordi Sinfreu.

Botiga Carolina Lemke Sants Estació

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 60 m2

Situada en una zona altament transitada, el projecte planteja la botiga com una caixa de vidre plena de llum. El recorregut de les dues façanes en cantonada mostra en tot moment l’interior il·luminat, així com els productes que s’hi exposen, convidant als transeünts a entrar.

Utilitzant principalment els colors corporatius de la marca, el mobiliari blanc contrasta amb el paviment i el volum negre del magatzem.

En col·laboració amb Linoy Rubinshtein i Jordi Sinfreu.

Pis al carrer Llúria

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 187 m2

En un habitatge de mitjans del Segle XX de morfologia típica de l’eixample es proposa una reforma interior renovant els acabats i les instal·lacions, actualitzant l’habitatge a les noves necessitats i preservant alguns dels elements originals com les portes de noguera, els radiadors de ferro o les fusteries dels patis interiors. Es deixen a la vista alguns elements estructurals com el forjat de la cuina i una paret mitgera d’obra vista a la sala d’estar-menjador.

Pis a Les Corts

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 140 m2

Un antic pis, de gran superfície i de morfologia singular.

La reforma integral, reorganitza els espais, abans molt compartimentats. S’eliminen el safareig i el lavabo de la zona de la cuina creant una gran cuina-office, s’unifica la sala i el menjador en una única estança i s’incorpora el bany a la suite dotant tots els espais de llum natural. Un panellat lacat de portes corredisses unifica el passadís que dóna accés als dormitoris, creant un espai de certa amplitud.

Els materials d’acabat combinen amb el mobiliari, creant una atmosfera càlida de blancs amb matisos grisos i marrons clars.

En col·laboració amb Marta Hombravella.

Pis a Poblenou

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 85 m2

Un habitatge en un bloc creat durant la renovació urbanística que millorà la ciutat de Barcelona dins del marc de les actuacions de les olimpíades de 1992, en especial l’antic barri industrial del Poblenou, el qual va acabar de consolidar-se en anys posteriors. Tot i que la volumetria i l’entorn exterior són adequats, la construcció patia algunes deficiències i la distribució interior dels espais era millorable.

El projecte unifica les zones de dia (cuina, menjador i sala), eliminant gran part del passadís i creant una nova cuina en illa que allibera espai i flexibilitza l’organització del menjador.

Àtic a la Diagonal

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 96 m2

Unes antigues carboneres ubicades a la part alta d’un edifici de principis del segle passat que es van adaptar posteriorment a oficina. El projecte adequa l’espai a habitatge, forma un lluernari lineal que il·lumina cenitalment cuina i banys, i permet un còmode accés a la magnífica terrassa-solarium del nivell superior.

Loft a Camp de l’Arpa

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 62 m2

El projecte converteix uns antics baixos d’una botiga en un habitatge diàfan, l’espai flueix sense obstacles i comunica visualment tots els espais amb el pati exterior del final de la parcel·la. Aprofitant l’alçada, un volum central amb el bany i la cuina organitza el conjunt, reforça el concepte i forma visions diagonals dins d’un únic espai.

Pis a l’Hospitalet

Llegir descripció

Hospitalet de Llobregat, Barcelona · Sup: 75 m2

Un habitatge ubicat en uns baixos, amb un pati al final de la parcel·la, de pressupost modest però d’immenses possibilitats.

Es reorganitzen els espais, es renoven els materials d’acabat, es descobreixen i restauren elements constructius com el sostre de bigues metàl·liques i revoltí ceràmic manual d’algunes de les habitacions.

Bar & Restaurant a l’Eixample

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 61 m2

Un petit bar a Barcelona però amb un complex programa: un de restauració i un altre de cocteleria especialitzada. Es planteja un espai molt funcional capaç de compaginar ambdós serveis. Els materials són panellats de fusta natural i elements petris en terres i barra.