Reforma d’habitatge a Maria Cristina, Barcelona

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 173 m2

Es tracta d’un habitatge de grans dimensions amb una gran terrassa que prolonga la zona de dia cap a l’exterior. Tot i ser molt lluminós la distribució inicial estava excessivament fragmentada.

El projecte elimina l’entrada de servei, el rebedor i part de les altres zones de pas, generant un gran espai d’accés, obert a la sala d’estar i menjador.

La cuina anterior, de dimensions molt reduïdes en relació amb les dimensions de l’habitatge, s’ha engrandit aconseguint així una àmplia zona d’office i s’ha comunicat directament amb la zona de la sala i menjador mitjançant una gran porta corredera de fusta.

S’ha optat per uns acabats neutres: blanc trencat per parets, mobles i panellats de fusta lacada del mateix color i de roure natural.

Reforma al Poble-sec

Llegir descripció

Barcelona · Sup: 88 m2

En el projecte de reforma d’aquest habitatge de principis del segle XX situat al nucli antic del Poble-Sec de Barcelona, es van redimensionar els espais, anteriorment excessivament compartimentats, per tal de dotar al conjunt de més amplitud.

La cuina actua com a volum vertebrador per sobre del qual es marca una franja que recorre tot el perímetre interior de l’habitatge.

L’estructura dels sostres ha estat reforçada i s’han deixat vistes les biguetes metàl·liques i de fusta amb revoltó ceràmic que els conformen, així com les parets d’obra vista de les mitgeres i dels murs de càrrega.

Oficines per a un Fundació Social

Llegir descripció

L’Hospitalet de Llobregat · Sup: 165 m2

Unes oficines destinades a la nova seu d’una Fundació sense ànim de lucre que treballa i promou l’accés a l’habitatge assequible per part dels col·lectius vulnerables i que presta serveis a la gent gran. Ubicades en un local en planta baixa de grans obertures, l’espai gaudeix de molta llum natural i d’una relació fluida cap a l’exterior.

El projecte té el doble objectiu, per una banda de mantenir la fuïdesa de l’espai tant cap a l’exterior com entre els diferents departaments, i per l’altra el de mostrar les oficines com un espai d’acollida i domèstic en el qual tant treballadors com visitants se sentin com en una llar.

D’aquesta manera els grans paraments de vidre transparent es combinen amb un mobiliari, uns materials i una il·luminació més propis d’un habitatge que d’unes oficines, i a on la calidesa de la fusta natural pren un gran protagonisme.

Un llarg moble de fusta recorre longitudinalment l’espai articulant el vestíbul d’accés, la zona d’arxiu i el open office amb una taula al fons d’ús polivalent per a reunions informals i condueix finalment a una zona de serveis que s’obre a un espai verd cap a l’exterior.

Seleccionar pàgina