ES - CA - EN

A three level single-family housing that opens in the south facade towards a large patio.

The ground floor contains day zones, which enjoy great transparency to the outside, and where the permeability between the living-dining room and the kitchen can be regulated by means of a long glass slide.

A concrete staircase seen in the middle of the floor communicates with the night area of the first floor, which has a terrace to the south for the suite and the study.

The low concrete slab cover is a gap room for the little ones and also has an exit to a terrace to the south.

Both in the exterior and in the interior of the house, the soft grays and natural wood are combined with white and black.

The construction project follows criteria of energy efficiency, both in its passive systems and in the assets, and will also have a solar collecting system that will generate electricity for self-consumption of the home.

Read more

The project consists of two semi-detached houses, asymmetrical in dimension and layout but sharing the same morphological and energy criteria.

The two houses make up a large white rectangular volume which gets disrupted on the ground floor and generates small discontinuities on the facades that reunite again in the four corners of the rectangle.

Daytime areas are located on the ground floor of both houses, with open spaces made up of kitchen isles which open to their respective sitting rooms with large openings to the outside.

One of the building’s main features is its high degree of continuous thermal insulation which substantially increases the houses’ energy efficiency and environmental sustainability.

The whole structure rests on a large gray stone base which contains the car parks in its interior and forms the garden and the terraces at the top.

Read more

The Project came from the merging of two plots with existing buildings that bore no historical interest and were knocked down. The new build aimed to create an interior patio, and a main façade with natural stone and vertical openings in keeping with the street’s historical environment. The inside façade has large windows to get the maximum amount of natural light in.

Read more

A set of houses that adapts to the topography of the land and the street. The urbanization, with the Montgrí in the South and the Pyrenees in the North, is formed by houses asymmetrically attached.

The dwellings are formed essentially by two cradles in ground floor: with the kitchen and a room in one of them and the other with the living-dining room. The latter is a diaphanous space with a North-South longitudinal transparency. In the first floor a longitudinal volume accommodates the bedrooms and a large multipurpose space in the area of ​​the staircase with transparency towards the terrace of the upper level.

The project is designed with sustainable construction and energy efficiency criteria:

  • Use of natural materials with low environmental footprint from the nearby environment and in accordance with those traditionally used in the area such as natural stone and lime mortar.
  • Enclosure with high thermal insulation and without thermal bridges to contribute to minimize the use of active means of climatic conditioning.
  • Breathable thermal insulation materials and insulation that prevent moisture and condensation in the interior.
  • Passive and dynamic solar protection of all openings.
  • High energy efficiency thermal installations combined with solar panels.
  • Lighting of high energy performance and low consumption.
  • Active system for the renovation and control of indoor air quality.
  • Active radiation protection of electrical elements and circuits.
  • Advanced domotic system and digitalized of the mechanically active elements of the house.
  • Rainwater collection system for later re-use in the garden.
Read more

A single-family home with views to the sea from all the rooms, with a direct relationship between indoors and outdoors. The main feature of the house is an innovative, quick and efficient wooden building system, and an ‘A’ energy certificate, which means huge comfort for its users and great energy savings and therefore great money savings at the end of the year.

This Project is proof that you can be mindful of the environment and save money without giving up on a contemporary design.

  • Building of almost zero power consumption (26kWh / m2a).
  • Energy rating A.
  • Facade mortar silicate + stone.
  • Recycled cellulose insulation.
  • Natural pigment paints.
  • Biocompatible electrical installation.
  • Sist. Renewal air recuperator of energy + water battery.
  • Atherothermy for ACS.
  • Automated adjustable blinds.
  • Collecting rainwater.
Read more

The Project maintains the main Stone façade, increasing the openings and starting the rest of the building from new, overcoming the incline between the back garden and the street. The structural system of concrete slab, joist and ceramic vault is left exposed and the very bright interiors combine natural wood, Stone and shades of white.

Read more

Full renovation of a house in the old centre of Masnou. The Project turned a commercial premise back into the living space it once was, restoring construction elements and reinforcing the structure. A roof terrace was created and some construction elements were left exposed, such as the original wooden beams. The project combined ceramics and natural wood with white and grey tones.

Read more

In an old house in the center of the Horta district, the project recovers the back yard and increases the specifications by extending the house with another level. In addition to the general redistribution of spaces and structural consolidation, the aim is to build a house with almost no energy consumption by using passive elements and high energy-efficiency systems.

Bar the systems, all the construction methods used could be considered “conventional”, which shows that you can design a highly energy-efficient building with any construction system if the passive systems are properly analyzed and adequately combined with technology.

Inside, original features are restored and left exposed, such as old wooden beams and brick walls, all combined with new materials in shades of white, light gray and natural wood.

Read more

The house was built in a very difficult terrain, very sloped, and in a very chaotic environment, a residential area made up of isolated single-family houses with very different aesthetic and urban criteria.

The Project uses the incline of the terrain to create an Access from above and places it so that it has views to the building-free mountains, forming a volume that frames these views.

Read more

A simple and economical house on one single floor. The hallway into the bedrooms is used to create an office with a zenithal skylight that has the capability to house a staircase to Access upper floors if there was ever an extension built.

Read more

A high-level, large house finished with high-quality materials. The Project is based around two sloped roof volumes, the main one facing the views, and the back one designed as an area for leisure and guests. The intermediate space is the link between the two, and it forms an indoor patio with thin layers of water that produce whimsical spatial reflections.

Read more

Restoration, renovation and extension of an old house between parting walls and with a garden. The Project extended the house, making the most of the space available.

Terraced stairs were created to connect the inside with the outside from the living room which allows numerous possibilities.

Read more

The project aims to rehabilitate an old farmhouse to convert it into a rural house. To achieve this objective will be intervened in the existing structure, maintaining the envelope and volumetry, and will recover the natural stone facade. Forged and deck will be new with wood structure.
The interior spaces will be adapted to accommodate five double bedrooms with their own bathroom and a large living room-library with exit to the outside through a large opening that will enjoy views of the Cerro del Hombre.

The kitchen will be integrated in the space of the dining room that will be in relation to the living room and the outside area of access to the farmhouse.

Read more

Single-family house made up of two very clear volumetric strips that are placed in such a way that they create transparency and diagonal views with the exterior. With daytime on the ground floor and night-time on the first floor, the house combines natural stone, exterior wood and large glass strips.

Read more

In a long and narrow plot, the house is located at the back, in two levels, leaving a lot of outdoor space, and reorganizing the scale of all the elements. Various options are considered: a very cubical house based on the concept of White monolith with bites that leave the inside wood visible. A second option, on the ground floor in which the house is made up from two very clear volumes, and a third design in which the house is made through planes.

Read more

In a typically Cerdanya-style pre-existing house, a Project is designed in order to renovate materials and construction elements and also to build an extension that contains multifunctional spaces that don’t alter the house’s morphological essence.

Read more

Renovation and restoration of the original exterior elements of an emblematic building on Diagonal Avenue in Barcelona.

Read more

Blocks of flats organized as strips that emulate the tapestry-looking fields of agricultural farming. The blocks have big crossings in the form of bridges that allow transversal permeability of streets and pedestrians. The designed buildings are highly energy-efficient and have negative consumption, that is, they generate more energy than they use through solar and wind-capturing systems incorporated on both the façades and the roofs. The leftover energy can be used in other areas. They also use ecological and recycled materials. The whole building has shared elements such as terraces and accessible roofs for urban gardens.

Read more

A 20-flat block with underground car park and a very tight budget. The project outlines a central spine with services, which frees up the perimeter and the façade for rooms, all tightly organized. The climate in the area, with frequent snow, clearly defines the volumetry of the building, which has a very sloped roof. The building system, semi-prefab and lightweight concrete in the neutral areas, meant that the process was sped up and carried out in record time, minimizing the potential costs for excess of weight and materials.

Read more