Llegir descripció

Barcelona · Sup: 149 m2

En la reforma integral d’aquest habitatge s’ha redefinit el programa funcional, suprimint algunes de les habitacions existents de reduïdes dimensions a canvi de dotar de més generositat d’espai al conjunt.

El projecte s’articula per mitjà de la cuina, formada per un volum semipermeable situat al centre de l’habitatge i que permet filtrar la llum natural i modificar la relació de l’espai amb la sala-menjador de manera dinàmica. Aquest volum, que disposa d’accés independent des de l’exterior, fa de separador de les zones de dia i de nit, i es planteja com una caixa que es pot fer més o menys estanca en funció de la voluntat dels seus usuaris.

La zona de dia és un gran espai diàfan on s’hi organitzen diferents àmbits funcionals que participen d’un mateix ambient: el rebedor de l’accés principal, la zona de lectura, el menjador i la sala. Una llarga façana de vidre il·lumina tot l’espai, a la vegada que dóna accés directe a la terrassa exterior.

Les grans dimensions i la fluïdesa d’espai de la zona de dia fan que hi hagi una elevada polivalència funcional, qualitat reforçada a la vegada pel mobiliari, com per exemple la llarga prestatgeria longitudinal que conté el despatx, la llibreria, l’equip de música, el piano i el moble bufet o la gran taula quadrada del menjador ampliable i amb capacitat per a un nombrós grup de comensals.

La zona de nit disposa d’un dormitori principal amb bany propi, d’un segon bany que també serveix a la zona de dia i de dues habitacions que es poden unificar entre elles per mitjà d’unes grans portes correderes i que permeten la possibilitat de crear un únic i gran espai.

Pel que fa als acabats, predomina el blanc el qual potencia la lluminositat de les façanes cap al l’interior de l’habitatge i que es combina amb la fusta de roure clar. El paviment de la cuina i els revestiments dels banys són d’acabats petris de color gris clar.

Les tonalitats suaus de l’habitatge creen un ambient neutre i temperat, on hi contrasten de manera puntual determinades peces del mobiliari i d’altres elements de color fosc que fan de contrapunt com són el moble de ferro de la llar de foc o el parament interior amb acabat de pissarra a la cuina.